----- Çedev Turizm -----

Hollanda Konsolosluğu İçin Gerekli Evraklar

1- PASAPORT: Planlanan seyahatin dönüş tarihinden itibaren 105 gün geçerlilik süresi (temdit) olan, vize basılabilecek en az karşılıklı 2 boş sayfası olan ve 10 yıldan eski olmayan pasaport. Pasaportunuzda herhangi bir hasar var ise kabul edilmeyecektir.

 

2- FOTOĞRAF: Arka fon beyaz ve 3 aydan eski olmayan 3,5 x 4,5 cm ebatlarında, omuzların da göründüğü, GÖZLÜKSÜZ biyometrik fotoğraf, 2 adet. Yüze saç ya da örtü gelmemelidir. Tesettürlü başvuru sahiplerinin kaşlarının bittiği noktaya kadar yüzün tamamı görünür olmalıdır. Photoshoplu, flu ya da fazla parlak fotoğraflar kabul edilmemektedir.

 

3- UÇAK / ULAŞIM REZERVASYONU: Planlanan seyahatin gidiş-dönüş bilgilerini ve yolcu ismini içeren uçak ya da diğer ulaşım aracına ilişkin kanıtlayıcı belgeler. Uçak rezervasyonlarında PNR kodunun olması gereklidir. Türkiye’den çıkış ve dönüşü göstermelidir. Diğer ülkelere geçiliyor ise ulaşım araçlarının rezervasyonları mutlaka sunulmalıdır. Otobüs, tren gibi diğer araçlar kullanılacak ise; tren bileti rezervasyonu veya otobüs kiralama detayları, araçların plakaları ve transfer ile ilgili diğer belgeler (ruhsat, şoför kimlik-vize fotokopisi aracın yeşil sigortası vb.) sunulmalıdır. Charter uçuşlarda seyahat acentesi charter sözleşmesini sunmalıdır. Mail çıktısı ya da ekran görüntüsü kabul edilmemektedir.

 

4- OTEL / KONAKLAMA: Tüm seyahat süresini kapsayan, otelin adı adresi ve bütün yolcuların tam isimlerinin yer aldığı onaylı otel rezervasyonu. Diğer ülkelere geçiş yapılacak ise oradaki konaklama bilgileri de aynı şekilde sunulmalıdır. Seyahat planında en uzun süre kalınacak ülkenin İspanya olması gereklidir. İlk giriş ülkesi veya çıkış ülkesi İspanya olmaması durumunda Başkonsolosluğun başvuruyu geri çevirme ihtimali vardır. Mail çıktısı ya da ekran görüntüsü kabul edilmemektedir.

6- AİLE VE ARKADAŞ ZİYARETİ İÇİN RESMI DAVETIYE (CARTA DE INVITACION): Resmi polis davetiye orijinali ve bir adet fotokopisi.

 

5-TİCARİ SEYAHAT İÇİN DAVETİYE: Hollanda şirket ya da şirketin Hollanda şubesi tarafından yollanmış, üzerinde seyahat edeceği tarihlerin ve ilgili kişilerin tam isimlerinin ve şirketin adresinin yazdığı, güncel tarihli ( son bir aylık) İngilizce ve ya Flemenkçe davetiye.Diğer ülkelerden gelen davetiyelerle başvurmanız için, şirketiniz masrafları karşılıyor olsa dahi kişisel banka hesabı sunmalısınız. Davetiyenin antetli kağıtta,kaşeli imzalı ve isim soyisim olması gerekmektedir.

 

6- SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI: Tüm seyahat süresini kapsayan, ayakta ve yatarak tüm tedavi masraflarını karşılayan, vefat halinde cenazenin ülkeye naklini içeren minimum 30.000 Euro teminatlı (diğer para birimleri kabul edilmemektedir), antetli kağıda basılmış kaşeli imzalı poliçe.

 

7- NİYET DILEKÇESİ: İngilizce ya da türkçe yazılmış seyahat amacınızı açıklayan dilekçe.

 

8-İŞ VEREN MEKTUBU: Başvuru sahibi çalışan ya da iş yeri sahibiyse, Hollanda Başkonsolosluğu’na hitaben yazılmış, iş yerinin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı orijinal iş veren mektubu. Seyahat tarihlerinin mutlaka yazması ve uçak ve otel tarihleri ile aynı olması gerekmektedir. Seyahat masrafları şirket tarafından karşılanıyorsa belirtilmelidir. Mektubun bilgisayar ortamında düzenlenmiş olması gerekir, el yazısı ile müdahale edilemez. (İngilizce veya Türkçe olmalıdır) İş yeri izin yazınızda imzalayan yetkilinin ismi soyismi yazmalıdır.

 

9- FUAR/ORGANİZASYON: Kişi fuara katılacaksa katılıma dair fuar giriş kartı veya katılım belgesi ve şahsi banka hesabı eklenmelidir.

 

10- İŞE GİRİŞ BİLDİRGESİ: SGK işe giriş belgesi barkodlu olmalıdır. Sözleşmeli çalışanların sözleşmelerini sunması gerekir.



11- SGK TESCIL VE HİZMET DÖKÜMÜ: E-devletten barkodlu versiyonu son 7 gün içinde alınmış bu belgenin detaylı tüm döküm olması gereklidir. Barkodsuz belgeler kabul edilmemektedir. (Şirket sahipleri ve devlet memurlarının da sunması gereklidir, kendi sandığı olan firmaların çalışanlarının da kendi sandıklarından aldığı detaylı dökümü sunması gerekir)

 

12- MAAŞ BORDROLARI: Son üç aya ait kaşeli ve ıslak imzalı maaş bordroları.

 

13- FAALİYET BELGESİ: Son 3 ay içerisinde alınmış iş yerinizin sanayi, ticaret ya da mesleki odalara bağlı olduğunu gösteren bu belgenin mutlaka orijinali ya da elektronik imzalısı sunulmalıdır. Avukatların kendi baro kayıtlarının yanı sıra, yanında çalıştığı kişi ya da kişilerin baro kayıtlarını da sunması gereklidir.

 

14- RESMİ GAZETE: İş yerininizin resmi gazetesi sunulmalıdır, bu belge fotokopi olabilir. İşyeri sahibi iseniz bunu göstermek için resmi gazetede ortak olarak geçtiğiniz sayfanın sunulduğundan emin olunuz.

 

15- İMZA SİRKÜLERİ: İş yeri adının geçtiği ilk sayfa ve başvuru sırasında iş evraklarınızı imzalayan kişilerin imzalarının olduğu bölüm sunulmalıdır. Bu belge fotokopi olabilir.

 

16- VERGİ LEVHASI: Güncel olması gereken bu belge de mutlaka barkodlu bölümün görülmesi gereklidir.

 

17- BANKA HESABI: Şirket çalışanı için; işyeri yazısında masrafların şirket tarafından karşılanacağı belirtilmişse dahi kişi şahsi banka hesabı sunmalıdır. İşyeri sahibi şirket banka hesabı da eklenmelidir. Son 3 aylık hesap hareketlerinin göründüğü ve son 15 gün içinde alınmış döküm, antetli kağıtta, imzalı, kaşeli olmalıdır.
Yeni açılan hesaplar kesinlikle kabul edilmemektedir. Yalnızca Türk bankaları kabul edilmektedir
Bankada seyahat masraflarınızı karşılayacak yeterli bakiye olması gerekmektedir, (1-9 Gün arası min.869 EURO)
) kredi kartı beyanı kabul edilmez. Diğer ülkelerden gelen davetiyelerle başvurmanız için, şirketiniz masrafları
Karşılıyor olsa dahi kişisel banka hesabı sunmalısınız.

 

18- EK MADDİ DURUM: Başvuru sahibinin istemesi halinde maddi durumu gösterir diğer belgeler (araç ruhsatı, tapu vs) dosyaya eklenebilir. Bu evraklar A4 boyutlu fotokopi olmalıdır. Mail çıktısı ya da ekran görüntüsü kabul edilmemektedir

 

19- İKAMETGÂH: Bu belge sadece muhtardan alınmış orijinal belge ya da e-devlet hesabından alınmış barkodlu belge olarak kabul edilir. Yabancı başvuru sahiplerinin de sunması şarttır. İkametgâh sunulmadan başvuru alınmaz.

 

20- VUKUATLI NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ: Tüm aileyi gösterecek şekilde (nüfus ve aile) e-devletten ve ya nüfus müdürlüğünden alınması gerekir. (orijinal).

 

21-PASAPORT VE NUFUS CUZDANI + YABANCILAR İÇİN; OTURUM YADA ÇALIŞMA İZNİ FOTOKOPİSİ: Pasaportun vize bulunan tüm sayfalarının ve ilk sayfasının fotokopisi, eski pasaportta var ise son 3 sene içerisindeki Schengen vizelerinin fotokopisi gereklidir. Yabancı başvuru sahiplerinin ikamet izni ya da çalışma izni belgelerinin fotokopisini sunmaları şarttır ve seyahatinin dönüşünden itibaren 105 gün geçerliliği olması gerekmektedir. Kişiler birlikte gittiği yolcularında geçerli vize Fotokopisini sunmalıdır. Birlikte seyahat edecekleri kişilerin de mutlaka geçerli vize fotokopileri sunulmalıdır. Yabancılar için kısa dönem oturum kartları ile başvuru yapılamamaktadır.

 

22-EMEKLİLER İÇİN: Emekli olduğunu gösteren resmi belge ve emekli maaşının yattığı bankanın son 3 aylık banka hesap dökümü (bankanın antetli kağıdına kaşeli ve ıslak imzalı olmalıdır ve mutlaka son 7 gün içinde alınmış ve dökümün alındığı tarihin görünmesi gereklidir.)

 

23- ÖĞRENCİLER İÇİN: Üniversite öğrencilerinin e-devletten aldığı barkodlu ya da okuldan alınan öğrenci belgeleri kabul edilmektedir. Çalışmayan öğrenciler başvuru yapabilmek için sponsor sunmalıdır. (Aşağıdaki “ çalışmayan kişiler için” bölümünü inceleyiniz)

 

24- ÇALIŞMAYAN KİŞİLER İÇİN: Sponsor sunulması gereklidir. Sadece anne, baba ya da eş sponsor olabilir. Sponsorun ıslak imzalı masrafları karşıladığını belirten dilekçesi (İngilizce veya Türkçe olmalıdır) ve tüm iş ya da emekli evrakları, güncel ve bakiyeli banka hesabı dosyaya eklenmelidir. Çalışmayan ve yeni mezun kişilerin diploma ya da mezuniyet belgesinin fotokopisi dosyaya eklenir.

 

25-ÇİFTÇİLER İÇİN: Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş orijinal çiftçi belgesi sunulmalıdır.

 

26- MUVAFAKATNAME: 18 yaş altı başvuru sahipleri yalnız ya da yanlarında anne ve babanın her ikisi de olmadan (yalnızca bir ebeveyn ya da üçüncü bir şahıs ile) seyahat ediyorlar ise noterden muvafakatname gereklidir. Yasal vasi olan ebeveyn ile seyahat ediyor olsalar dahi diğer ebeveynin muvafakatnamesi gereklidir. Birlikte gidecek ebeveyn veya kişilerin geçerli vizeleri varsa, başvuru sahibinin dosyasına, birlikte gidilecek kişilerin geçerli vize fotokopileri ve otel – uçak rezervasyonları da eklenmelidir. Muvafakatnamede seyahat
ettiği kişilerin adı ve TC numarası olmalı, Hollanda ülkesine seyahat edecekleri mutlaka belirtilmelidir. Okul gezilerinde öğrenci gurubuna eşlik edecek öğretmenlerin isimeri ve TC no’ları belirtilmeli, bu kişiler o sırada başvuru yapmıyor ise geçerli vize fotokopileri dosyaya eklenmelidir. Ziyaret edilecek İspanyol Kurumu var ise muvafakatnamede kurumun ismi de geçmelidir.

 

 

 


ÖNEMLİ
EVRAK GELDİKTEN SONRA BAŞVURU SÜRECİNE KADAR ( RANDEVU ALIMI İLE İLGİLİ YOĞUNLUKTAN DOLAYI ) ÇEŞİTLİ EVRAKLARDA GÜNCELLEME YAPILMASI GEREKEBİLMEKTEDİR. BU DOĞRULTUDA RANDEVUNUZ BELLİ DEĞİL İSE BANKA HESAP EKSTRELERİNİN İLK AŞAMADA GÖNDERİLMEMESİ UYGUNDUR.


M.A.C DANIŞMANLIK / ÇEDEV TURİZM
Adres: Gazi Osman Paşa Bulvarı Şevket Bey Apt.No.4/1 ALSANCAK/İZMİR(SWİSS Otel Karşısı)Tel:0232 464 67 58

Haftaiçi 08:30 ile 18:30 arası.

Cumartesi 09:00 ile 14:00 arası.

Hızlı Bağlantılar
İletişime Geçin!
Konumumuz

© 2022 Venio | Çedev Turizm. Tüm Hakları Saklıdır.